Naha KONSISTENSI Éta Penting - Warta Modéren
konsistensi

Janten konsisten dina damel, janten konsisten sareng barudak, janten konsisten sareng diri anjeun, janten konsisten dina partnership - kumaha kuring tetep konsisten? Urang sapatemon aksi konsisten tur inconsistent dina loba konteks, kaasup di tempat gawe. Teu bisa dibantah yén penting pikeun konsisten. Ieu utamana dibuktikeun lamun nempo konsékuansi tina inconsistency: Abdi hoyong leungit beurat, tapi bangsat leuwih badag. Kumaha kuring hoyong diajar basa asing anyar, tapi kumaha bae kuring teu boga waktu. Tapi naon kahayang eta hartosna janten konsisten?

Definisi konsistensi: Naon hartosna?

Kecap sipat konsisten asalna tina basa Latin consequens = consequens atanapi consequi = ngahontal, nyekel, nuturkeun, logis nuturkeun. Sasuai, harti Jerman nya éta hal faktual jeung logis imperatif atawa yén hiji jalma unwavering, pageuh ditangtukeun.

Konsistensi: henteu ngan dina atikan

Sarerea geus katempo naon hartina konsisten jeung barudak. Tangtosna, ieu henteu gampang, khususna salaku kolot, éta hartosna kedah nyandak ukuran anu teu populer: Henteu, saatos ngagosok huntu, manisan henteu didahar deui.

Intina nyaéta méré anak pointers tangtu nu boh nyegah sengketa jeung konflik atawa malah ngawula ngajaga manéhna. Salaku conto, upami karies kedah dihindari sapertos conto di luhur. Atanapi baju anu kotor henteu diasupkeun kana wadah cucian anu ditunjuk. Gantina, kolotna diwenangkeun pikeun ngumpulkeun laundry disebarkeun sakuliah imah. Sarta pamustunganana boga dua kali leuwih loba karya saolah-olah anjeunna negeskeun dirina dina pamundut na.

Janten konsisten ogé hartosna janten tabah sareng nunjukkeun kategasan nalika kaayaan janten teu nyaman sareng batur ambek ka anjeun.

Dina kasus barudak, ieu hartina aturan kudu dijelaskeun dina cara kaharti. Sareng kedah jelas pisan yén perjanjian sareng aturan anu didamel mengikat pikeun sadaya anggota kulawarga- upami anak ningali. Contona, kumaha kolotna dahar manisan sanggeus brushing huntu maranéhanana, bisa ngabalukarkeun katerangan diperlukeun.

Janten anjeun janten konsisten

Janten konsisten sareng diri kumaha kuring tetep konsisten konsisten sareng diri anjeun hartosna bentuk manajemén diri sareng hartosna anjeun ngalaksanakeun hal-hal anu sasuai. Nanging, ieu peryogi sababaraha perencanaan. Kusabab anjeun kedah mertimbangkeun naon anu anjeun hoyong robih atanapi laksanakeun sareng ngalaksanakeun hal-hal ieu dina waktos anu ditangtukeun.

disarankeun:  Penerbit Clearing House Sweepstakes sareng Daptar Pemenang 2022

Tapi éta ogé hartosna ngahindarkeun alesan atanapi nunda hal-hal ieu. Saliwatan, ieu dua titik penting pikeun jalma suksés: perencanaan jeung palaksanaan.

Kumaha anjeun janten langkung konsisten?

Naha anjeun jengkel dina diri anjeun sabab ngantepkeun diri anjeun lemes deui, ngagentos batur sapagawean anjeun tina padamelan anjeun, sareng janten di bumi langkung lami? Atanapi anjeun parantos ngarencanakeun ngahadiran kursus salami sataun anu tiasa ngamajukeun anjeun sacara profésional, tapi anjeun henteu tiasa ngahijikeun diri?

Ieu sababaraha tip anu tiasa ngabantosan anjeun:

Pilih tujuan anu realistis.

Naha anjeun badé ngirangan 30 kilo, diajar nyarios lima basa asing kalayan lancar, ngiringan opat seminar sabtu minggu 15 jam ngeunaan manajemén proyék? Sareng ngeureunkeun ngaroko dina tilu bulan? Ieu mangrupikeun tujuan anu ambisius, tapi di luhur sadayana henteu réalistis - sahenteuna sadayana ditingali sakaligus. Masalahna nyaéta hanjelu teu bisa dihindari sabab meureun bakal ngahontal wates anjeun katuhu di tengah. Sabalikna, atur prioritas sareng tingali naon anu tiasa dilaksanakeun - panginten ngarengsekeun sakedik tina sadayana atanapi ngarengsekeun hiji hal sacara khusus. Tapi luhureun sakabeh konsistén pursuing eta.

Dangukeun nyalira.

Henteu ngan penting yén tujuan anu direncanakeun réalistis. Pikeun suksés, éta sami penting pikeun naroskeun ka diri naha ieu mangrupikeun tujuan anjeun? Upami anjeun ngalakukeun hiji hal sabab batur ngarepkeun anjeun ngalakukeunana. Lajeng anjeun ngan bakal ngalakukeun eta satengah-heartedly. Anjeun bakal ngarasa lalawanan batin sarta pamustunganana moal jadi konsisten sakumaha bakal sukses. Dina kasus kolega terus begging pikeun pitulung. Ngadangukeun diri anjeun ogé tiasa nyababkeun sadar yén anjeun henteu konsisten sabab anjeun leres-leres henteu hoyong nyarios henteu? Anjeun bisa ngarasakeun rasa diperlukeun.

Ngawangun rutinitas.

Rutinitas disada boring dina glance kahiji. Tapi kauntungan anu di sawatara titik plot robah jadi daging jeung getih. Hasilna, malah hal-hal nu bisa jadi hésé pikeun anjeun atawa nu merlukeun jumlah nu tangtu usaha pikeun nungkulan bakal jadi gampang kana waktu. Pikeun ieu, éta mantuan pikeun nyetel tanggal tetep atawa aturan jeung tetep. Contona, loba jalma boga rutin isuk tetep.

Kumaha eta Sigana dina prakna sagemblengna nepi ka anjeun. Sababaraha maén olahraga, batur leumpang anjing, batur maca. Kadé anjeun tetep mibanda eta pikeun jangka panjang sarta nyieun euweuh pengecualian (iwal dina kasus gering atawa acara saméméhna dijadwalkeun kayaning di sabtu minggu).

disarankeun:  Beda Antara Baris jeung Kolom Jeung Katerangan Detil

Manggihan batur sapagawean.

Babaturan atanapi batur sapagawean tiasa janten pangrojong idéal nalika ngéléhkeun bangsat batin. Salaku conto, upami anjeun ngadaptarkeun gim, anjeun tiasa langkung hésé nguciwakeun réréncangan anjeun anu ambisius tibatan upami anjeun latihan nyalira. Kauntungan sejen tina batur sapagawean nyaéta anjeun tiasa tukeur ide sareng silih motivasi sareng ngabandingkeun kasuksésan diajar.

Nipu diri.

Anjeun oge bisa nyandak peran indungna ka diri ku "ngahukum diri" lamun gagal pikeun ngalakukeun hiji hal sanajan anjeun bakal geus bisa. Contona, anjeun ngalewatan kursus basa dua kali sabab cuaca di luar alus. Mutuskeun pikeun latihan pikeun satengah jam leuwih panjang batan biasana. Atawa anjeun maledog dua euro kana piggy bank keur unggal misstep. Di sawatara titik, anjeun bisa mampuh hal nice tina duit disimpen.

Tong ketat teuing ka diri sorangan.

Sanaos sadayana ieu: Upami sadayana henteu jalan langsung, anjeun henteu kedah ngabobodo kasalahan kana bencana anu ageung. Ieu demotivates malah leuwih sarta bakal sagemblengna exaggerated sabab rutin teu lumangsung sapeuting. Gantina, Persib diperlukeun di dieu. Jeung cék: Konsékuansi lain hartina sing saha nu nyebutkeun A ogé kudu nyebutkeun B. Konsékuansi ogé bisa hartina ngakuan yén hiji hal teu cocog deui kana tujuan aslina tur ngalakukeun sasuai.

Inconsistency tiasa mahal

Kumaha kuring tetep konsisten? Kumaha tindakan anu teu konsisten? Panginten anjeun parantos mendakan hiji atanapi fenomena anu sanés di tempat damel. Kolega anu sumpah bakal nyandak shift waktos salajengna dijamin.

Atanapi ogé atasan anu dicirian ku janji kosong: Aya prospek kanaékan gaji, promosi, atanapi dukungan ti alat énggal, tapi teu aya anu ningali naha ieu tiasa diwujudkeun pisan. Hasilna: karyawan kuciwa sarta jangji pegat.

Saha anu buru-buru ngajanjikeun hal-hal pikeun nyandak deui engké, maenkeun kredibilitasna sareng kaleungitan kapercayaan para karyawan. Naha bos moal nedunan jangji anu sanés? Upami aya anu ngagaduhan sistem, dina kasus anu paling parah tiasa nyababkeun spesialis anu terlatih ninggalkeun perusahaan.

disarankeun:  Top 10 Alesan Boss Anjeun Hayang Anjeun kaluar tina Pakasaban

Inkonsistensi ogé tiasa muncul dina kajadian anu sakuduna henteu bahaya, sapertos kurang persiapan. Upami, contona, diréktur menata ngamimitian rapat teras katingalina teu pas sareng teu siap: Anjeunna henteu ngan ukur nyolong waktos anu berharga ti karyawanna anu kedah didamel deui tapi ogé nempatkeun biaya anu tiasa diukur dina pasir.

Sabalikna, sabalikna, ogé nunjukkeun kaahlian kapamimpinan: Pangurus parantos siap nangtung pikeun tindakanna sareng masihan para karyawanna garis anu jelas yén aranjeunna ngudag sorangan.

Dina kacindekan, urang ngaharepkeun Daptar pikeun Pakasaban tim masihan jawaban kana patarosan anjeun ngeunaan Konsistensi. Ngarasa Luncat pikeun babagi pikiran anjeun ngaliwatan bagian comment.

PENTING KONSISTENSI DINA HIRUP

Kasuksésan henteu asalna tina naon anu anjeun lakukeun sacara sporadis. Éta asalna tina tindakan konsisten anjeun. ”

Penting pikeun konsisten dina naon waé anu anjeun lakukeun. Konsistensi penting pisan pikeun ngahontal hasil anu dipikahoyong.

Ieu sababaraha conto pentingna konsistensi:

  1. Éta masihan kahirupan anjeun hartosna sareng ngabantosan anjeun nyetél tujuan anu bermakna.
  2. Eta mantuan dina ngembangkeun rutin
  3. Ieu ngabantuan dina ngembangkeun moméntum
  4. Éta nyiptakeun kabiasaan alam kadua.
  5. Ieu mere ilham anjeun pikeun nuluykeun.

Tekad pikeun konsisten dina naon waé anu anjeun lakukeun nalika anjeun ngadamel rencana pikeun taun anu bakal datang.

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *