Proyék Gelar Kaséhatan Umum di 2023
Proyék Gelar Kaséhatan Umum

Proyék Gelar Kaséhatan Umum, Hayu urang teuleum!

Naha anjeun kantos nganggap naon anu kalebet industri kaséhatan masarakat? Naha anjeun badé damel di kaséhatan masarakat? Atanapi anjeun parantos ngagaduhan gelar kaséhatan masarakat sareng hoyong terang naon padamelan gelar anjeun cocog pikeun anjeun?

Tulisan ieu bakal ngajalanan anjeun dina industri kaséhatan masarakat, nyertakeun profési anu meryogikeun gelar kaséhatan masarakat sareng kumaha carana ngudag karir dina kaséhatan masarakat. Jalma-jalma dina karir kaséhatan masarakat anu seueur dirojong ku gelar kaséhatan masarakat damel tanpa kesel pikeun mastikeun yén urang ngagaduhan aksés kana sababaraha jasa anu ngamajukeun kaséhatan manusa, sapertos vaksin, dokter, sareng taman umum, ogé cai anu langkung bersih pikeun diinum, kadaharan anu leuwih bergizi pikeun didahar, sarta hawa kualitas luhur pikeun hirup.

Naon Dupi Kaséhatan Umum?

Pamanggih ngeunaan kaséhatan masarakat tiasa rada ngabingungkeun sabab nalika urang mikirkeun kecap "kaséhatan," urang sering mikirkeun masalah médis. Kaséhatan umum sanés disiplin hiji-hiji, sareng anu damel dina subjekna henteu ngalaksanakeun ubar, teu sapertos prakték kadokteran dina setélan klinis, sapertos doctokantor r urang atawa rumah sakit.

Sabalikna, kaséhatan masarakat langkung tekenan kana pencegahan diantara populasi ageung sareng narékahan pikeun ningkatkeun sareng ngajaga kaséhatan sareng karaharjaan masarakat. Jalma-jalma anu gelar kaséhatan masarakat ngajaga kaséhatan komunitasna ngaliwatan rupa-rupa inisiatif, sapertos kabugaran murangkalih, pencegahan panyakit, pendidikan, relief bencana, aksés kana cai bersih, sareng kasehatan.

Kaséhatan umum nyaéta élmu sareng seni pikeun nyegah panyakit, manjangkeun umur, sareng ngamajukeun kaséhatan ngaliwatan usaha anu teratur sareng pilihan masarakat, organisasi, komunitas umum sareng swasta, sareng individu. Kagiatanna ditujukeun pikeun nyayogikeun kaayaan dimana jalma-jalma tiasa séhat sareng museurkeun kana sakumna populasi, sanés kana pasien atanapi panyakit individu.

Numutkeun kana Asosiasi Kaséhatan Umum Amérika, "Kaséhatan umum nyaéta prakték nyegah panyakit sareng ngamajukeun kaséhatan anu hadé dina sakelompok jalma, ti kota lokal ka sakumna nagara.

Ogé Baca: Ihtisar Karir Patugas Pematuhan & Katerangan Proyék di AS

Proyék sareng gelar kaséhatan masarakat

Karir kaséhatan masarakat ngalangkungan rupa-rupa widang, kalebet epidemiologi, kaséhatan lingkungan, biostatistika, administrasi palayanan kaséhatan, sareng seueur seueur teuing pikeun daptar di dieu. Kalayan gelar kaséhatan masarakat, anjeun tiasa ngudag sababaraha padamelan, kalebet ieu:

  1. Pagawe dina kaséhatan masarakat
  2. Panalungtik kasakit
  3. Ahli kaséhatan lingkungan
  4. Epidemiologis
  5. Ahli kaséhatan global
  6. Patugas médis
  7. panaséhat kawijakan pikeun kaséhatan
  8. Spésialisasi dina kaséhatan sareng kaamanan padamelan
  9. ahli kaséhatan masarakat
  10. Pendidik dina kaséhatan masarakat
  11. Koordinator pikeun persiapan darurat sareng réspon dina kaséhatan masarakat
  12. Patugas inpormasi pikeun kaséhatan masarakat
  13. Koordinator kawijakan kaséhatan publik
  14. analis ulikan

Kaséhatan Umum Gelar Sarjana Proyék

Konsep anu lega, "kaséhatan umum" nyertakeun sababaraha topik kalebet epidemiologi, kawijakan umum, nutrisi, kaséhatan indung sareng murangkalih, sareng panyakit tepa. Hasilna, anjeun ngagaduhan rupa-rupa kasempetan padamelan anu kedah dipertimbangkeun sareng Gelar sarjana anjeun dina Kaséhatan Umum.

Didaptarkeun di handap ieu padamelan anu anjeun tiasa kéngingkeun ku BSPH. Unggal éntri kalebet inpormasi bayar sareng, upami sayogi, Biro Statistik Buruh AS 'ngaramalkeun pertumbuhan padamelan salami sapuluh taun ka hareup (BLS). Sanaos kanyataan yén posisi di handap mangrupikeun tingkat éntri, anjeun tiasa mendakan yén sagala rupa usaha sareng organisasi ngagaduhan syarat pangalaman anu béda.

  1. Spesialis Pendidikan Kaséhatan

Gaji taunan median (BLS):$48,860

Perkiraan Pertumbuhan Pakasaban: 17 persén komponén konci kaséhatan masarakat nyaéta ngadidik jalma sareng kelompok ngeunaan kumaha ningkatkeun kaséhatan sareng karaharjaan.

Spesialis pendidikan kaséhatan sering kalibet dina rupa-rupa kagiatan sareng komunitas, sapertos ngalaksanakeun panalungtikan ngeunaan masalah kaséhatan anu terus-terusan, nempatkeun program pendidikan, ngevaluasi inisiatif olahtalatah sareng komunikasi, sareng berinteraksi langsung sareng anggota masarakat.

disarankeun:  Gaji Pustakawan Di Florida

Upami anjeun ngahargaan ngalaksanakeun panalungtikan, nganalisa hasil kaséhatan prospektif, ngobrol sareng batur, sareng masihan pangaweruh ka aranjeunna, posisi ieu tiasa janten pas.

  1. Pagawe Kaséhatan Komunitas

Pagawe kaséhatan masarakat boga fungsi nu sarupa jeung ahli pendidikan kaséhatan, sabab maranéhna mindeng meta salaku liaison antara hiji organisasi jeung komunitas pikeun mempermudah aksés anggota masarakat kana layanan kaséhatan vital.

Aranjeunna kadang-kadang tiasa nyayogikeun sababaraha jasa éta, sapertos cek tekanan darah. Pikeun ngaronjatkeun karaharjaan umum grup lokal, pagawe kaséhatan masarakat ogé bisa nyadiakeun aranjeunna atikan kaséhatan.

Upami anjeun ngahargaan ngadangukeun, ngatur, ngumpulkeun data, sareng damel caket sareng jalma-jalma pikeun milarian sareng ngamangpaatkeun jasa kaséhatan penting, posisi ieu tiasa janten pas pikeun anjeun.

Gaji taunan median: (BLS) $46,590

  1. Panaliti Kaséhatan Umum

Lamun datang ka kaséhatan, unggal demografi boga naratif béda pikeun ngabejaan. Panaliti kaséhatan masarakat sering nanggungjawaban pikeun terang naon éta ku mariksa hasil tés sareng data sanés. Ilaharna, panalungtik kaséhatan masarakat nyebarkeun panemuanna dina makalah anu tiasa mangaruhan program sareng kawijakan.

Éta tiasa dianggo sareng organisasi pamaréntah, organisasi non-pamaréntah (LSM), sareng usaha sanés dina sauntuyan widang kalebet epidemiologi, vaksin, sareng nyalahgunakeun narkoba. Upami anjeun ngahargaan naroskeun sareng ngawalon patarosan skala anu langkung ageung, damel sareng data, ngalaksanakeun wawancara, sareng ngabagi panemuan anjeun, posisi ieu tiasa janten pas pikeun anjeun.

Gaji taunan median: $ 84,004

  1. Patugas Kaséhatan Lingkungan

Kaséhatan sareng karaharjaan manusa dipangaruhan sacara signifikan ku lingkungan. Patugas kaséhatan lingkungan mariksa kaséhatan lingkungan sareng kasalametan hiji lokasi atanapi daérah. Aranjeunna kadangkala katelah sanitarian atanapi spesialis kaséhatan sareng kaamanan padamelan.

Aranjeunna tiasa ngalaksanakeun pamariksaan pikeun kasalametan tuangeun, cai, sareng fasilitas pikeun mastikeun yén usaha lokal sapertos réstoran sareng kolam renang umum aman. Upami anjeun ngahargaan ngalaksanakeun panalungtikan, nganalisa naon anu anjeun pelajari, ngalaksanakeun pamikiran kritis, sareng komunikasi, posisi ieu tiasa janten pas pikeun anjeun.

Gaji taunan median: $ 74,081

  1. Editor médis

Rupa-rupa inpormasi anu aya hubunganana sareng kaséhatan ayeuna sayogi online ngalangkungan situs wéb média, jurnal ilmiah, sareng sumber sanés. Éditor médis, sering katelah éditor eusi kaséhatan, sering mariksa artikel sareng naskah anu langkung ageung pikeun leresan gramatikal sareng pernyataan ilmiah faktual. Dina rupa-rupa subjék nu patali kaséhatan, aranjeunna ngajamin pamaké narima akurat, informasi vetted.

Upami anjeun ngahargaan damel sareng inpormasi, pamariksaan kanyataan, sareng ngédit pikeun basa, pamakean, sareng konsistensi, posisi ieu tiasa janten pas pikeun anjeun.

Gaji taunan rata-rata: $ 88,253

  1. Panulis Kabijakan Umum

Seueur pilihan penting anu mangaruhan kaséhatan dipandu ku kawijakan umum. Panulis kawijakan publik, sok katelah analis kawijakan, ngalaksanakeun panalungtikan, mariksa jeung nyebarkeun hasil ngeunaan undang-undang, peraturan, jeung pembiayaan nu dijieun atawa diusulkeun.

Aranjeunna sering nyerat dina cara anu nyusun inpormasi anu relevan sareng ngamotivasi individu sareng lembaga pikeun ngalaksanakeun tindakan anu tangtu. Upami anjeun ngahargaan nalungtik, mikir kritis, ngabagi hasil anjeun, sareng nyerat, posisi ieu tiasa janten pas pikeun anjeun.

Gaji Rata-rata Taunan: $ 79,890

  1. Démografi

Kaping kalahiran sareng babandingan gender mangrupikeun dua conto statistik populasi anu tiasa nyingkab seueur sareng mangaruhan hasil kaséhatan anu langkung efektif. Démografi ngahasilkeun studi pikeun nungtun proyék-proyék anu langkung lega ku jalan ngalangkungan naon sareng ngagali langkung jero kana kunaon.

Aranjeunna biasana dianggo pikeun lembaga pamaréntahan sapertos BLS, Biro Sensus AS, sareng lembaga sanés anu ditugaskeun pikeun ngumpulkeun data ngeunaan masarakat. Nalika kalungguhan gaul sareng senior biasana nyauran gelar master, anjeun tiasa mendakan posisi demografer tingkat SMP kalayan ngan ukur sarjana. anjeun. Anjeun resep ngumpulkeun data

Gaji Rata-rata Taunan: $ 114,929

  1. Administrator Podomoro

Jalma anu damel di tukangeun layar diperyogikeun di ampir unggal fasilitas médis pikeun mastikeun yén operasi, kalebet personel sareng protokol, jalanna saé. Profesional médis tiasa konsentrasi dina nyayogikeun pasienna kalayan perawatan anu luar biasa nalika pangurus kaséhatan anu tanggung jawab ngatur sisi bisnis industri.

disarankeun:  Sabaraha Gaji Apoteker Di Florida

Upami anjeun ngahargaan bisnis tapi gaduh minat anu langkung kuat dina kasehatan, gaduh kaahlian organisasi anu saé, sareng nengetan detil, posisi ieu tiasa janten pas pikeun anjeun.

Gaji Taunan rata-rata: $ 62,576

  1. Koordinator pangungsian

Koordinator pangungsian ngabantosan pangungsi pikeun nyaluyukeun kana kota énggalna, kalebet ngabantosan aranjeunna imigrasi, pelatihan kaahlian sareng basa, sareng program-program sanés anu ditujukeun pikeun ngabantosan aranjeunna dina netepkeunana. Koordinator pangungsian tiasa ngamajukeun pertukaran budaya antara komunitas anu ngadegkeun sareng pangungsi anu datang bari ngabantosan masalah sapertos kaséhatan méntal.

Upami anjeun resep nungkulan rupa-rupa demografi, gaduh rasa empati anu kuat, sareng mahér dina komunikasi, ngarengsekeun masalah, sareng ngadangukeun, posisi ieu tiasa janten pas pikeun anjeun.

Gaji Rata-rata Taunan: $ 65,284

Naha anjeun peryogi Master of Public Health (MPH)?  

Seueur mahasiswa anu ngagaduhan BSPH teras nampi gelar master dina kaséhatan masarakat, sapertos Master of Public Health, sabab tiasa ngakibatkeun posisi anu langkung maju. Nalika anjeun ngadaptarkeun program MPH, anjeun biasana gaduh pilihan pikeun fokus kana daérah anu tangtu, sapertos epidemiologi, kaséhatan global, atanapi kaséhatan indung sareng anak, anu tiasa nyiapkeun anjeun damel di unggal lapangan.

Sanaos MPH henteu salawasna diperyogikeun, éta tiasa ngabantosan gumantung kana jinis padamelan anu anjeun pikahoyong sareng posisi anu anjeun hoyong lamar. Ieu sababaraha conto naon anu dilakukeun ku jalma saatos nampi MPH.

Naon anu anjeun tiasa laksanakeun sareng gelar sarjana dina kaséhatan masarakat?

Gelar sarjana dina kaséhatan umum (BPH) mangrupikeun tingkat gelar anu paling dasar pikeun mahasiswa anyar sareng profésional anu parantos kaluar sakola samentawis. Siswa anu milih pilihan ieu kedah nyandak kelas pendidikan umum sapertos Inggris, matematika, sareng sajarah, ogé kelas kaséhatan masarakat sapertos kaséhatan lingkungan, panyakit manusa, pangiriman kasehatan, sareng prinsip kaséhatan masarakat.

Naon anu anjeun tiasa laksanakeun sareng gelar master dina kaséhatan masarakat?

Master of Public Health mangrupikeun gelar anu paling umum dina kaséhatan masarakat (MPH). Éta tiasa masihan mahasiswa kasempetan pikeun diajar seueur ngeunaan kaséhatan masarakat sareng janten ahli dina hiji daérah. Jalma anu ngagaduhan gelar atanapi pangalaman padamelan dina kasehatan anu paling pas pikeun program ieu. Sababaraha gelar Sarjana anu tiasa dicandak sateuacan MPH aya dina asuhan, biologi, sosiologi, karya sosial, sareng psikologi.

Kalayan Ph.D. dina kaséhatan masarakat, naon anu anjeun tiasa laksanakeun?

Kalayan gelar Dokter Kaséhatan Umum (DrPH), anjeun tiasa diajar kumaha janten pamimpin dina widang anu aya hubunganana sareng kaséhatan masarakat. Tujuan tina program DPH nyaéta pikeun ngajar murid kumaha nyandak kaputusan anu hadé, ngerjakeun disiplin, sareng nyarioskeun kaséhatan masarakat dina cara anu terang. Kusabab kapamimpinan mangrupikeun bagian ageung tina program DPH, mahasiswa dina program ieu tiasa museurkeun kana hal-hal sapertos komunikasi, kapamimpinan maju, hubungan komunitas, sareng prakték dumasar-bukti, anu henteu langsung aya hubunganana sareng kaséhatan masarakat.

Jenis padamelan naon salian ti kaséhatan masarakat anu anjeun tiasa kéngingkeun gelar kaséhatan masarakat?

Jalma anu meunang BPH atanapi MPH tiasa diajar kaahlian anu tiasa dianggo di luar kaséhatan masarakat. Aranjeunna diajar kumaha komunikasi anu saé, nganalisis data, ngadamel kabijakan, ngabéréskeun masalah, ngalakukeun panalungtikan, sareng mingpin batur ngaliwatan kelas, panalungtikan, sareng magang. Kaahlian ieu tiasa mangpaat dina seueur widang dimana terang ngeunaan kaséhatan masarakat mangrupikeun tambihan. Ieu sababaraha padamelan sanés ti kaséhatan masarakat dimana gelar gelar kaséhatan publik bisa jadi mangpaat.

Panulis Médis

Panulis médis kedah terang seueur ngeunaan kaséhatan masarakat sareng tiasa nyerat ngeunaan topik anu rumit dina basa anu gampang kaharti.

disarankeun:  Gaji Manajer Gudang Leutik di 2023

Nulis makalah panalungtikan, abstrak jurnal, eusi wéb pikeun situs wéb kaséhatan, carita warta, bahan pamasaran, sareng seueur deui. Panulis médis tiasa dianggo pikeun perusahaan ubar, organisasi anu ngabantosan panyadia kasehatan komunikasi, atanapi perusahaan média.

Panalungtik Survey

Panaliti survey ngadamel survey sareng ningali inpormasi anu ditampi ti aranjeunna. Éta tiasa ngadamel survey ngeunaan rupa-rupa jejer, sapertos kaséhatan. Éta bisa ngalakukeun ieu ngaliwatan wawancara, grup fokus, atawa questionnaires. Biro Statistik Buruh nyebutkeun yén gelar master atawa Ph.D. biasana dipikabutuh pikeun seueur padamelan panalungtikan survey (BLS). Gelar dina kaséhatan masarakat tiasa ngabantosan dina padamelan ieu.

Petugas Kepatuhan dina Perawatan Kaséhatan

Kusabab hukum sareng aturan kasehatan janten langkung pajeulit, petugas patuh tiasa ngabantosan rumah sakit, prakték, sareng perusahaan kasehatan sanés. Patugas patuh dina kasehatan mastikeun yén organisasina nuturkeun hukum féderal sareng nagara ngeunaan hal-hal sapertos privasi data pasien. Diantara tanggung jawabna nyaéta ngadamel rencana patuh, ngajarkeun karyawan ngeunaan aturan, mariksa sareng ngalereskeun henteu patuh, sareng ngalakukeun penilaian résiko.

Pustakawan Médis

Pustakawan khusus ieu, anu ogé nganggo nami "pustakawan élmu kaséhatan," damel di tempat-tempat sapertos paguron luhur sareng perusahaan ubar. Aranjeunna ngabantosan panaliti, profésional médis, sareng konsumen mendakan inpormasi anu akurat ngeunaan hal-hal sapertos uji klinis énggal atanapi perawatan médis. Ngatur situs wéb, perpustakaan digital, sareng sistem IT ogé tiasa janten bagian tina padamelan pustakawan médis. Pustakawan biasana peryogi gelar master dina élmu perpustakaan, tapi BLS nyebatkeun yén pustakawan khusus Tautan éksternal: kabuka dina énggal, sapertos pustakawan médis, ogé kedah terang langkung seueur ngeunaan widangna tibatan anu diajarkeun di sakola. Upami anjeun ngagaduhan latar tukang kaséhatan masarakat, éta tiasa ngabantosan anjeun dina padamelan ieu.

Manajer Public Relations Kaséhatan atanapi Fundraising

Salaku manajer humas, anjeun tiasa damel sareng média pikeun nyetél siaran pers sareng wawancara. Manajer pangumpulan dana ngabantosan organisasina ngumpulkeun artos ku cara ngahijikeun kampanye. Tugas anu biasa kalebet rencana pikeun ngumpulkeun artos sareng rapat sareng donor. Gelar dina kaséhatan masarakat tiasa ngabantosan batur anu hoyong damel di organisasi kasehatan salaku humas atanapi manajer pangumpulan dana.

Élmuwan Pulitik

Élmuwan pulitik nalungtik cara pamaréntahan digawé. Éta bisa nempo kana gagasan pulitik, hakim hukum jeung kawijakan, nempo hasil survéy, atawa nulis artikel panalungtikan ngeunaan jejer penting. Upami anjeun terang seueur ngeunaan kaséhatan masarakat, anjeun tiasa siap damel salaku élmuwan politik anu museurkeun kana kawijakan kaséhatan sareng panalungtikan. Kaseueuran élmuwan politik peryogi gelar master atanapi doktor.

Anu pamungkas, pastikeun anjeun nganjang ka Daptar pikeun Pakasaban homepage sarta ogé pariksa kaluar kami bayaran kategori, pikeun inpormasi gaji anu langkung penting.

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *