Gaji Pustakawan Di Texas
Gaji Pustakawan Di Texas

Pikeun topik ieu: Gaji pustakawan di Texas, urang badé ngarawat sub-topik ieu: Kumaha Anjeun Janten Pustakawan Di Texas, Naon Anu Dilakukeun Pustakawan, Naon Pekerjaan Pustakawan Anu Mayar Pangluhurna, Naha Anjeun Peryogikeun Gelar Janten Pustakawan. Hayu urang ngamimitian.

Perpustakaan sareng élmu inpormasi mangrupikeun jalur karir anu saé pikeun jalma anu cerdas anu resep damel sareng jalma-jalma sareng milari padamelan anu nyugemakeun anu ngagabungkeun panalungtikan, téknologi, manajemén proyék, kaahlian kapamimpinan, sareng komitmen ka masarakat.

Gelar master dina perpustakaan sareng élmu inpormasi (MLIS) ti lembaga anu diakui Amérika Perpustakaan (ALA) diperyogikeun pikeun janten ahli perpustakaan sareng élmu inpormasi. Pelatihan tambahan atanapi khusus tiasa diperyogikeun gumantung kana daérah perpustakaan sareng élmu inpormasi anu diudag.

Sajaba

Di Texas, Universitas Texas Utara, Universitas Texas di Austin, sareng Universitas Texas Woman sadayana gaduh gelar master akreditasi ALA pikeun anu resep damel di akademik, umum, sakola, sareng perpustakaan khusus. Program perpustakaan sakola sayogi di Sam Houston State University sareng Universitas Houston-Clear Lake. Duanana program disatujuan ku Déwan Akréditasi Persiapan Pendidik (CAEP) sareng diakuan ku Amérika Association of School Librarians (AASL) pikeun jalma anu resep damel di perpustakaan sakola anu ngaladénan murid dina sasmita pre-K ngaliwatan 12. Sanajan kitu, bari program librarianship sakola di Sam Houston State University jeung Universitas Houston-Clear Lake akreditasi, aranjeunna henteu akreditasi ALA.

Gaji pustakawan rupa-rupa gumantung kana kualifikasi individu jeung jenis, ukuran, jeung lokasi perpustakaan, nurutkeun kana Mikrobiologi Outlook Buku Panduan. Pustakawan anu berpengalaman tiasa ngalih ka kapala jabatan, diréktur perpustakaan, atanapi kalungguhan patugas inpormasi. Nganjang ka Biro Statistik Buruh ramatloka pikeun rentang santunan pikeun pustakawan jeung ahli média perpustakaan, nu ogé ngandung data upah rata taunan ku kaayaan. Anggota Asosiasi Perpustakaan Amérika ogé tiasa ngaksés inpormasi gaji.

Pelatihan Pascasarjana pikeun Karir Perpustakaan

Kaseueuran padamelan perpustakaan peryogi gelar atanapi sertifikasi ti program akreditasi Amérika Perpustakaan Association (ALA). Siswa anu resep padamelan di perpustakaan sakola ogé tiasa ngadaptarkeun program anu diakui ku Déwan Akréditasi Persiapan Pendidik (CAEP). Sumberdaya anu disayogikeun di dieu ditujukeun pikeun ngabantosan calon pustakawan ngadamel pilihan anu dididik ngeunaan program anu cocog sareng kapentingan sareng kaayaan khususna; ieu sanés daptar sumberdaya anu lengkep.

Gaji Pustakawan Di Texas

Gaji rata-rata Pustakawan di Texas nyaéta $68,182, kalayan kisaran gaji $57,657 dugi ka $78,799. Kisaran gaji tiasa béda-béda sacara signifikan dumasar kana kota sareng aspék penting sanés sapertos pendidikan, sertifikasi, bakat tambahan, sareng jumlah taun anjeun damel di lapangan anjeun.

Gaji Pustakawan SMA Di Texas

Di Texas, rata-rata gaji taunan pikeun Pustakawan SMA nyaéta $40,187. Upami anjeun peryogi kalkulator gaji gancang, éta kirang langkung $19.32 per jam. Ieu sarua jeung $772 per minggu atawa $3,348 per bulan.

waktu applyforajob.org ngalaporkeun gajih mimitian ti $77,363 ka $15,559, seuseueurna gaji Pustakawan SMA di Texas ayeuna dibasajankeun $29,821 (persentil 25) ka $49,270 (persentil 75th), kalayan earners luhur (persentil 90th) earning $61,372 taunan.

Gaji khas pikeun Pustakawan SMA kisaran lega (saloba $19,449), nunjukkeun yén meureun aya seueur prospek pikeun kamekaran sareng ningkat gaji dumasar kana tingkat kaahlian, lokasi, sareng taun pangalaman.

Numutkeun kana panganyarna applyforajob.org kagiatan posting pakasaban, pasar kerja Pustakawan SMA di Texas kirang aktif saprak ngan sababaraha organisasi aktip nyewa.

Texas rengking 43rd ti 50 nagara bagian dina hal perpustakaan SMA.

applyforajob.org rutin mariksa database kami jutaan jobs aktip diterbitkeun sacara lokal di sakuliah Amérika pikeun nyadiakeun rentang gaji taunan paling akurat pikeun posisi High School Pustakawan.

Sabaraha Pustakawan Dibayar Di Texas?

Gawe salaku pustakawan tiasa rewarding, kalawan kasempetan pikeun ngahususkeun dina panalungtikan, sistem informasi, sarta ngembangkeun koleksi. Nanging, anjeun tiasa nampi gaji anu béda-béda gumantung kana daérah fokus sareng tingkat pangalaman anjeun. Nyaho naon gaji anu anjeun ngarepkeun tiasa ngabantosan anjeun mutuskeun naha ieu mangrupikeun jalur karir anu leres.

Gaji rata-rata Pustakawan di Texas nyaéta $68,182, kalayan kisaran gaji $57,657 dugi ka $78,799. Kisaran gaji tiasa béda-béda sacara signifikan dumasar kana kota sareng aspék penting sanés sapertos pendidikan, sertifikasi, bakat tambahan, sareng jumlah taun anjeun damel di lapangan anjeun.

Kumaha Anjeun Janten Pustakawan Di Texas?

Upami anjeun panginten kumaha janten pustakawan sakola, kami parantos nyusun pituduh lengkep pikeun syarat sertifikasi nagara, lengkep sareng tautan ayeuna.

Pustakawan sakola komitmen kana kamajuan murid sareng kedah hadir di sadaya sakola sareng tingkatan. Pustakawan sakola profésional atanapi anu disertipikasi gaduh pangaweruh anu penting anu aya hubunganana sareng pustakawan sapertos panalungtikan, literasi inpormasi, rekomendasi buku, sareng téknologi salian ti pangalaman ngajarna. Aranjeunna kolaborasi sareng murid sareng instruktur sanés pikeun mastikeun yén sadayana ngagaduhan aksés kana bahan dina sababaraha format sareng bacaan kalebet sapanjang kurikulum. Kusabab aranjeunna museurkeun kana tujuan diajar sareng penemuan individu, pustakawan sakola mangrupikeun pamimpin di sakolana sareng ngabantosan murangkalih ngembangkeun kaahlian penting ti umur ngora.

Gawé sareng murid sacara teratur mangrupikeun tantangan sareng ganjaran. Gelar Sarjana dina pangajaran sareng gelar Master dina élmu perpustakaan diperyogikeun di sababaraha nagara bagian pikeun pustakawan sakola. Pikeun jadi pendidik, unggal pustakawan ogé kudu ngajaga kriteria kaayaan. Salaku conto, seueur nagara langkung resep yén anu ngudag gelar Master hadir dina lembaga anu diakui Amérika Library Association (ALA). Ieu nunjukkeun yén pustakawan nyumponan sarat pendidikan anu khusus pikeun meunangkeun gelar.

Sarat pikeun janten pustakawan sakola béda-béda dumasar nagara. Nanging, ieu mangrupikeun sarat pikeun pustakawan pikeun kéngingkeun sertifikasi pikeun sakola di unggal nagara bagian:

Texas

  • Gelar Master Texas, kalayan dua taun pangalaman ngajar kelas.
  • Ujian Texas Standar Pendidik, Uji Kandungan Media Praxis II, atanapi skor lulus ti Arizona, Colorado, Massachusetts, Illinois, Michigan, New Mexico, atanapi Oklahoma.

Batur Kaasup

Alabama

  • Gelar Master, lisénsi ngajar
  • Skor lulus minimum 148 diperyogikeun pikeun Tés Spesialis Media Perpustakaan Praxis II.
  • Program Tés Sertifikasi Pendidik di Alabama (AECTP).
  • Ujian Praxis tambahan
  • Atikan Guru sareng Kantor Sertifikasi, Dinas Pendidikan Alabama.

Alaska

  • Endorsement Type C, nyaéta Library Science-Media, Bachelor's or higher in Library Media Education program.
  • Tilu jam semester studi Alaska otorisasi sareng pendidikan antarbudaya / komunikasi lintas budaya diperyogikeun.
  • Dinas Pendidikan sareng Pangembangan Awal Alaska.

Arizona

  • Lisensi ngajar, hiji taun pangalaman ngajar full-time anu tiasa diverifikasi, sareng kaahlian pangaweruh topik diperyogikeun.
  • Ujian Nasional Evaluasi Series (NES) - Perpustakaan / Media Atikan, skor lulus minimum 220 diperyogikeun.
  • Ujian Pangaweruh Profesional, 220 skor lulus minimum
  • Kantor Sertifikasi Dinas Pendidikan Arizona.

Sabaraha Pustakawan Ngahasilkeun Di Texas Per Jam?

Pustakawan di Amérika Serikat earn rata-rata $27.15 per jam. Panghasilan rata-rata pustakawan di Amérika Serikat antara $7.25 dugi ka $63.75 per jam. Potensi penghasilan pustakawan dipangaruhan ku lokasi geografis, tingkat pangalaman, tingkat pendidikan, sareng daérah khusus.

Naha Pustakawan Ngahasilkeun Loba Duit?

Kuring mendakan statistik anu paling endah ngeunaan perpustakaan umum sababaraha taun ka pengker:

disarankeun:  Naha umur 12 taun tiasa kéngingkeun padamelan di Subway?

Sadayana henteu nganggo aranjeunna!

“Henteu!” Anjeun bisa ngagero, "éta teu mungkin; kumaha deui jalma-jalma meunang bukuna?"

Jawaban anu pikasieuneun anu kuring diajar nyaéta yén sababaraha urang gaduh kabiasaan ngagaleuh buku masing-masing $ 10 - $ 30, maca aranjeunna, teras ngumpulkeun dina ranté rak buku anu terus-terusan.

Nalika anjeun ngobrol sareng kolektor buku, anjeun bakal nguping frasa sapertos, "Oh, tapi kuring LOVE buku." Tapi, sabalikna, aranjeunna kabagjaan dosa abdi. Kuring muja cara aranjeunna ngarasa, seungit kertas, nyertakeun anca, jeung kumaha maranéhanana kasampak sagala dijejeran up on lomari buku kuring. Ngarasakeun gerak lalaunan kana rak buku kuring dina Minggu isuk, ningali sadaya judul, milih buku-buku anu kuring henteu kantos maca mangtaun-taun sareng linggih sareng maca deui, sareng bla bla bla.

Bisa ngaidentipikasi sareng sadaya émosi ieu saprak kuring ogé resep pisan nalika kuring ngalangkungan koleksi buku anu éksténsif. Baca iraha waé kuring ngagaduhan kasempetan, sareng kuring nganuhunkeun yén aya seueur buku anu masihan kuring hirup pikeun diajar sareng hiburan anu terus-terusan. Hijina bédana nyaéta kuring boga ratusan rébu tina aranjeunna. Hiji tim mayar roams ngaliwatan kaca melengkung canggih abdi 20,000-suku pasagi fasilitas gudang buku, otomatis ngajaga aranjeunna sarta purchasing langkung keur kuring. Abdi gaduh seueur buku anu kuring bagikeun ka sadayana di komunitas kuring, bahkan kami parantos ngahontal kasapukan dimana urang sadayana mayar sababaraha dolar per taun pikeun fasilitas éta, tapi saha waé urang tiasa nginjeum buku naon waé.

Sajaba

Sadayana pedah tina ngumpulkeun kakuatan pameseran ku cara ieu, sareng teu aya anu kedah miceunan kamar di bumi pikeun nyimpen buku anu ayeuna urang henteu baca! Kami resep pisan kana bursa buku, kumargi namina "Perpustakaan Umum".

Kuring ngarti yén rak buku di bumi sacara émosional pikaresepeun pikeun seueur akademisi. Tapi upami anjeun pinter, naha anjeun mayar pisan pikeun hal anu anjeun tiasa kéngingkeun gratis?

Urang sadaya parantos pendak sareng jalma anu ngagaleuh "ngan hiji atanapi dua buku anu teu bahaya ti Amazon unggal minggu atanapi langkung kusabab éta ngan ukur dua belas dolar, sareng kuring mangrupikeun pagawé kantor anu dibayar pisan, sareng kuring henteu ngagaduhan seueur kajahatan anu sanés." Sanajan kitu, iwal jalma ieu geus bebas finansial, anjeunna bisa hiji poé hudang pikeun manggihan leuwih $10,000 bocor ti na 'Stash unggal sapuluh taun alatan kabiasaan sapertos. Koléksi buku anu ageung ogé mangrupikeun jangkar parahu tina barang-barang anu teu aya gunana anu bakal ngajantenkeun gerakan-gerakan anu bakal datang langkung hese pikeun anjeun, sanés deui jumlah sumber daya alam anu ageung dianggo dina panén, percetakan, sareng pengiriman sarébu pon tangkal paéh ka bumi anjeun.

Gantina fokus kana kalemahan ngumpulkeun buku, mertimbangkeun mangpaat kaanggotaan perpustakaan. Kulawarga Duit Kumis tiasa nyarios tina pangalaman di dieu, parantos janten admirer anu ageung dina genep taun ka pengker.

Perpustakaan kota abdi mangrupikeun struktur anu megah anu aya di daérah kota anu saé. Ieu ngan 7-menit naek sapédah ti imah kuring, nu teu ku kasempetan; Kami milih lokasi ayeuna caket perpustakaan, sakola, toko sembako, sareng fasilitas kota anu sanés. Kusabab jarakna, urang sadayana nganjang sahenteuna saminggu sakali rata-rata.

Ieu entices na seduces urang sadayana ku catering kana kapentingan urang rupa-rupa.

Budak di perpustakaan kaget sapertos budak di Disneyland. Rébuan buku ramah-nak dina sakabéh subjék dipintonkeun dina rak low di bagian barudak, encouraging aranjeunna terjun di. Aya ogé wewengkon ulin, komputer instruksional, kaulinan, sarta set karéta modél masif nu klub kareta modél lokal masihan na ngajaga (ie, dudes heubeul ramah anu masih resep karéta kaulinan sarta kids).

Junior Stash sacara alami janten buku sabab anjeunna teu gaduh pangalaman dina nyiarkeun televisi pikeun hiburan carita (saleresna, kuring henteu yakin yén anjeunna terang yén éta aya). Janten anjeunna maca urang anu dasar, sareng urang maca anjeunna anu canggih. Kami parantos maca anjeunna langkung ti 50 novél panjangna salami sesi maca wengi biasa, kalebet seuseueurna séri Harry Potter sareng, langkung énggal, Ender's Game.

Ibu Duit Kumis naék ka luhur sareng ngeusian ranselna kalayan buku-buku kebon sareng parenting, ogé novel-novel Lady anu katingalina calakan kalayan judul-judul anu teu jelas sareng topik anu ditarik sareng émosional.

Kuring sering ngapung di daérah non-fiksi, dimana kuring nyandak buku ngeunaan ékonomi, investasi, téknologi, sareng tren sosial, ogé buku-buku swadaya, pituduh konstruksi, sareng, dina waktos anu jarang, fiksi ilmiah sakedik. atanapi tindakan - sapertos Kacilakaan Salju Neal Stephenson atanapi Cryptonomicon.

Urang biasana mibanda 30 jilid dipariksa kaluar iraha wae, sarta kami ngamangpaatkeun istilah ngayakeun genep minggu-tambah-pembaharuan berehan.

Saterusna

Naon lokasi hebat pisan. Nalika anjeun nganjang ka perpustakaan sacara rutin, anjeun bakal sadar yén éta sanés ngan ukur jasa pamaréntah lokal anu nginjeumkeun buku ka anjeun. Éta tempat ngumpul pikeun sakumna masarakat anu resep diajar, ngahindarkeun TV sareng mall balanja anu narik perhatian sadayana. Profesional lokal diondang pikeun ngadamel presentasi gratis di kamar rapat. Jalma-jalma datang pikeun nyumbangkeun masalah panganyarna dina majalah anu aranjeunna baca. Sukarelawan ngumpulkeun dana sareng nyumbang buku. Kaleuwihan buku perpustakaan dijual pikeun $1 unggal. Tabel tampilan sakedik diatur sareng téma ayeuna. Anyar-anyar ieu, aya tampilan "minyak puncak" kalayan tulisan, majalah, sareng buku pikeun saha waé anu kaluar sareng dibaca. Aya ogé Wi-Fi gratis di sapanjang gedong pikeun saha waé anu hoyong nyetél sareng maca dina laptop atanapi teleponna.

Gemblengna, ku janten sémah biasa sareng nuturkeun minat anjeun, anjeun tiasa nampi sarimbag pendidikan Universitas komprehensif sanés dina topik anu béda unggal sababaraha taun. Anjeun bakal ngawasaan kamampuan anyar bari senang-senang sareng kagiatan luang gratis anu sampurna-sadayana dina gedong anu saé sareng jalma anu rada keren.

Hasilna, perpustakaan lokal Anjeun leuwih ti hiji rak buku imah well-stocked. Éta leres-leres mangrupikeun Kuil Mustachianism, sareng anjeun kedah ngamimitian ibadah di dinya upami anjeun henteu acan.

Naha Anjeun Peryogi Gelar Pikeun Janten Pustakawan?

Kuring mimiti karir lila kuring salaku asisten perpustakaan nalika kuring mimiti digawé di perpustakaan. Ieu lumangsung kira-kira 500 sababaraha taun ka pengker (kanyataan senang: Kuring boga lukisan di loteng kuring nu umurna bari kuring tetep salamina ngora ku dahar jajan jajan jeung nginum Steel Reserve).

Seueur jalma ngamimitian karirna di perpustakaan ku cara ieu. Anjeun diajar profési ti mimiti:

  • Kuring keur mariksa kaluar bahan pikeun patrons bagja.
  • Rak buku tina karanjang overstuffed nu nyokot sakabeh kakuatan anjeun pikeun nyorong sanajan lima suku, rak bacaan saacan panon anjeun cross.
  • Nempatkeun korsi pikeun program, ngan tilu urang bakal hadir.
disarankeun:  Katerangan Proyék Pengacara Bangkrut Usaha [Diropéa 2023]

Anjeun gancang nyadar dina posisi ieu nu pernah meunang kaluar tina ngajalankeun éta jenis kuli. Pasti, anjeun tiasa maju ka rujukan atanapi kepala departemen atanapi nyandak katalog atanapi akuisisi. Sanajan kitu, malah diréktur perpustakaan kudu aya kalana nanganan meja sirkulasi nalika pondok-staffed. Leuwih ti éta, digawé di perpustakaan merlukeun pamikiran ngeunaan masalah finansial gélo, nyewa karyawan, sarta compiling statistik pikeun ngadegkeun usefulness Anjeun.

Leungit, éta ogé merlukeun meresihan up a mess raksasa tina yogurt nalika batur megatkeun pikeun nyobaan pikeun lémparan bébas dina tong sampah na inevitably misses.

Janten, naon anu diperyogikeun gelar perpustakaan? Naha janten pustakawan diperyogikeun?

Jawaban pondokna henteu.

Jawaban anu panjang: Muhun…

Tong salah sangka: aya alesan anu sah pikeun ngudag gelar perpustakaan. Seminar ieu ngajarkeun anjeun kaahlian kritis pikeun padamelan khusus sapertos katalog, arsip, gedong koleksi, sareng pangropéa database. Pakasaban E-sumberdaya hususna nungtut sareng peryogi rupa-rupa kamampuan (ngaberkahan anjeun, sadayana dina jasa téknis-anjeun ngajantenkeun kahirupan urang langkung lugas, sareng kuring bakal masihan anjeun sadayana paningkatan upami kuring tiasa). Ngomong ngeunaan dolar moneter, gelar Master ngamungkinkeun anjeun pikeun ningkatkeun kompensasi anjeun (kadangkala dua kali lipat), anu ngabantosan sabab teu aya anu kantos ngadamel artos seueur di perpustakaan. Kami ngalakukeun éta kusabab éta gairah urang, sanés pikeun artos. Tapi budak awéwé kedah tuang, leres? Nyaéta, kuring kedah kaluar sareng mésér sababaraha Doritos.

Tapi urang sadayana terang perpustakaan ngajalankeun lancar sabab tanaga (utamana pagawé perpustakaan non-gelar) digawé relentlessly pikeun mastikeun aranjeunna tiasa ngalakukeun lima tugas. Éta hartosna batur ti jasa téknologi tiasa sumping sareng ngoperasikeun méja sirkulasi, sareng batur ti Interlibrary Loan kamungkinan tiasa ngabantosan acara Storytime. Jadi cross-latihan geus euweuh ngan hiji jenis aneh tina latihan! Sarerea dina staf perpustakaan ngartos kumaha pentingna pikeun ngalakukeun tugas anjeun sareng sadayana. Kaseueuran perpustakaan ngan ukur gaduh sababaraha pustakawan anu gaduh gelar dina staf-seuseueurna padamelan penting anu dilakukeun (prosés sadinten-dinten, kagiatan-kagiatan anu dipikabutuh pikeun ngajaga kapal perpustakaan) sadayana dilaksanakeun ku staf.

Sajaba

Janten, kumaha deui anjeun tiasa ningkatkeun diri sareng janten gumbira ngeunaan karya perpustakaan? Aya blog, daptar, sareng kolom (halo, sadayana). Sanajan reservations abdi, webinars mangrupakeun pendekatan populér pikeun loba jalma pikeun neuleuman jejer anyar jeung novel. Loba ogé bébas, nu salawasna wilujeng sumping warta ka ceuli tunai-strapped kuring. Upami anjeun henteu mampuh ngadatangan konperénsi atanapi nyandak waktos kaluar damel (sareng hayu urang nyanghareupan éta, seueur urang henteu tiasa), aya ratusan webinar anu sayogi online anu bakal ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan librarianship tina kanyamanan. tina komputer Anjeun (salami anjeun tiasa manggihan batur daék nutupan meja keur anjeun bari anjeun lalajo eta wae, alus tuah kalawan).

Salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun diajar karya perpustakaan nyaéta pikeun niténan jalma anu parantos ngalaksanakeunana. Ieu sarupa hiji magang tapi tanpa glitz na flare of blacksmithing. Cataloging paling hadé diajar ku gaduh batur ngadidik anjeun hiji-hiji dina sistem katalog anjeun (sabab sadayana béda-béda). Hal anu sami leres pikeun rujukan sareng Storytime-anjeun diajar padamelan ku ngalakukeunana. Perpustakaan ngalayanan komunitas anu béda-béda kalayan sajumlah kabutuhan. Sakola perpustakaan mangrupikeun lokasi anu saé pikeun diajar dasar-dasar, tapi cara anu pangsaéna pikeun diajar karya perpustakaan nyaéta damel di hiji. Staf, utamana staf jangka panjang, sarta kuantitas informasi aranjeunna mawa ngeunaan masarakat, patrons, sarta sistem kacida kompléks nu lifesaver a. Éta sanés hal anu anjeun tiasa diajar di sakola perpustakaan.

Salajengna

Tapi… aya seueur anu anjeun tiasa diajar di dinya anu leres-leres mangpaat. Henteu aya jumlah webinar atanapi bayangan anu tiasa ngagentos bantosan anu disayogikeun ku pelatihan intensif program. Aya cara pikeun nambihan pendidikan anjeun ku ngajar diri ngeunaan padamelan éta. Sanajan kitu, kabeneran aya kénéh wewengkon librarianship (coding, informasi subjék-spésifik) anu merlukeun kaahlian éta. Diajar ngeunaan ngembangkeun koleksi di sakola mantuan kuring ngartos kumaha carana nyieun kaputusan informed pikeun patrons abdi. Librarianship merlukeun meunang leungeun Anjeun kotor jeung terus diajar, relearning, sarta kadang unlearning. Naha gelar diperyogikeun pikeun damel di perpustakaan? Pasti henteu. Naha anjeun kedah mésér hiji upami anjeun hoyong langkung seueur ngeunaan librarianship? Enya, numutkeun pustakawan ieu.

Sareng hatur nuhun ka sadayana anu parantos ngawartosan kuring salami mangtaun-taun yén hukumanana nutupan gajih kuring. Janten, salami 500 taun ka hareup, kuring bakal ngagunakeunana pikeun mayar pinjaman mahasiswa kuring.

Naon Pakasaban Pustakawan anu mayar pangluhurna?

Pustakawan anu mayar pangluhurna biasana ngagaduhan opat posisi: pustakawan pamaréntah féderal, pustakawan universitas, pustakawan khusus, atanapi kurator.

1. Pustakawan Pamaréntah Féderal

Unggal departemén pamaréntahan ngagaduhan perpustakaan, kalebet Komando Materiel Angkatan Udara, Perpustakaan Kongrés, Kaséhatan & Layanan Asasi Manusa, Kantor Sekretaris Kaséhatan sareng Jasa Asasi Manusa, Badan Perlindungan Lingkungan, sareng Arsip Nasional. Mayoritas posisi pustakawan féderal anu mayar langkung luhur nungtut MLS. Kalayan pangalaman sareng pendidikan anu pas, anjeun tiasa nampi langkung ti $ 70,000 unggal taun. Posisi ieu kacida kompetitif, janten langkung seueur atikan sareng pangalaman anu aya hubunganana sareng padamelan anjeun, kalebet karya perpustakaan sukarela, langkung saé.

2. Pustakawan Universitas

Pustakawan di paguron luhur sareng paguron luhur sering dibayar langkung seueur tibatan anu di sakola dasar atanapi sekundér, kalayan gaji taunan rata-rata sakitar $62,000. Kuliah biasana gaduh endowments sareng anggaran anu langkung luhur tibatan kalolobaan distrik sakola. Inget yen posisi ieu kacida kompetitif, sarta loba akademi bakal nungtut anjeun gaduh MLS anjeun sarta gelar master sejen atawa meureun Ph.D. dina widang patali.

3. Pustakawan Husus

Seueur sakola médis, rumah sakit, perusahaan, sareng organisasi sanés gaduh perpustakaan khusus anu kedah diatur sareng diadministrasi sacara éfisién. Gaji taunan rata-rata di lapangan sakitar $56,000. Upami anjeun gaduh latar akademik anu padet dina jinis perpustakaan, anjeun badé ngatur, kasempetan anjeun pikeun ngamankeun paningkatan pos pustakawan ieu. Anjeun peryogi pangaweruh hukum sareng gelar maju dina élmu politik atanapi kawijakan umum pikeun damel salaku pustakawan perpustakaan hukum. Gelar dina élmu kahirupan nguntungkeun upami anjeun milarian padamelan di perpustakaan médis.

4. Kurator

Kurator tanggung jawab pikeun koléksi karya seni atanapi paninggalan sajarah. Kaseueuran ahli damel di kebon binatang, musium, akuarium, kebon botani, sareng lembaga bersejarah. Gaji taunan rata-rata pikeun konservator sakitar $49,000, sareng kalolobaanana kedah gaduh gelar master.

Upami anjeun hoyong hirup suksés salaku pustakawan, perhatikeun poin-poin ieu:

  • Lokasi, lokasi, lokasi: Coba damel di bagian nagara anu gajina langkung luhur sareng, upami mungkin, biaya hirup anu langkung handap. Salajengna, sababaraha bagian nagara ngagaduhan langkung seueur sistem kuliah sareng sakola tibatan anu sanés.
  • Swasta vs publik - Karyawan di universitas swasta bakal earn leuwih ti nu di universitas publik.
  • Pangalaman sukarelawan: Seueur pustakawan anu mayar pangluhurna ngagaduhan magang, padamelan, sareng pangalaman sukarelawan di perpustakaan nalika ngiringan MLS.
disarankeun:  Proyék Guru Kimia Di Amérika

Pernah nganggap enteng sifat kompetitif pasar padamelan pustakawan. Ngagaduhan MLS ngan kadang cukup pikeun ngajamin padamelan anjeun. Kéngingkeun pangalaman perpustakaan saloba-gancang pikeun ningkatkeun kasempetan anjeun pikeun nampi posisi pustakawan anu dipikahoyong.

Naon Anu Dilakukeun Pustakawan?

Pustakawan layanan publik, pustakawan rujukan jeung panalungtikan, pustakawan layanan teknis, pustakawan ngembangkeun koleksi, arsip, pustakawan sistem, pustakawan sumberdaya éléktronik, pustakawan outreach, jeung pustakawan sakola téh sakabeh tipe pustakawan dina jaman modern. Tanggung jawab umum masing-masing dibéréndélkeun di handap ku kelas.

Pustakawan Layanan Umum

Gawe sareng masarakat di seueur perpustakaan lokal di dunya. Aranjeunna gaduh inpormasi anu pas pikeun tiap kelompok umur, ti murangkalih dugi ka dewasa. Sajaba ti éta, pustakawan layanan publik promotes kompetensi maca, kalawan loba perpustakaan nyadiakeun layanan diajar dini pikeun barudak.

Pustakawan Rujukan sareng Panalungtikan

Ngabantosan panalungtikan. Wawancara sareng jalma anu nyuhunkeun bantosan panalitian sering dilakukeun pikeun ngabantosan bahan sareng jasa anu cocog pikeun pangajian. Salaku tambahan, pustakawan rujukan sareng panilitian bakal masihan petunjuk ngeunaan pangkalan data anu leres anu diperyogikeun sareng kumaha ngagunakeun pangkalan data, ogé milarian sareng ngatur sumber daya spesialis anu diperyogikeun.

Pustakawan Service Téknis

Naha jalma-jalma anu tanggung jawab mesen bahan sareng langganan, ogé alat-alat sanés anu diperyogikeun perpustakaan? Sajaba ti éta, pustakawan departemén ieu bakal ngatur item anyar, overseeing ngolah jeung klasifikasi maranéhanana. Kamampuan organisasi anu saé dipikabutuh pikeun posisi ieu, ogé kaahlian komunikasi anu kuat sareng minat panalungtikan anu getol.

Archivists geus remen husus pustakawan. Aranjeunna ngadamel sababaraha naskah, dokumén, sareng rékaman, gumantung kana nagara atanapi daérah. Aya seueur jalur pikeun karir ieu, sareng tugasna béda-béda dumasar nagara.

Sistem Pustakawan

Éta tanggung jawab pikeun ngajaga rupa-rupa sistem perpustakaan. Aranjeunna sering ngarengsekeun masalah dina katalog perpustakaan sareng ngembangkeun strategi sapertos anu diperyogikeun. Sistem pustakawan kedah gaduh pangalaman komputer anu kuat sabab ngatur sistem komputer anu dianggo pikeun nyimpen catetan.

Pustakawan Sumber Daya Éléktronik Anu tanggung jawab pikeun ngatur pangkalan data anu dilisensikeun ku panyadia pihak katilu. Pustakawan di séktor ieu kedah wawuh sareng lisénsi sumberdaya éléktronik, anu kalebet jurnal individu, pangkalan data, sareng e-buku. Éta ogé bakal butuh kaahlian ngungkulan kuat tur pamahaman ngagunakeun sumberdaya ieu. Dibikeun jumlah vast sumberdaya pikeun diatur dina industri ieu, kamampuhan pikeun ngumpulkeun, ngumpul, sarta evaluate statistik konsumsi anu kacida dipikahoyongna.

Pustakawan Outreach tanggung jawab pikeun promosi sumber sareng jasa perpustakaan ogé ngabantosan siswa dina ngamekarkeun kaahlian panalungtikan. Cohort pustakawan ieu bakal ilubiung dina forum jejaring sosial kampus, nganjang ka aula tempat tinggal, sareng ngawangun paméran otentik sareng online. Kusabab kelas pustakawan ieu bakal damel langsung sareng murid pikeun ngabantosan aranjeunna dina ngudag pendidikan, kaahlian komunikasi anu saé disarankeun pisan.

Pustakawan sakola

Langsung mantuan kaperluan atikan siswa ngaliwatan pamakéan téknologi informasi mutakhir ogé bahan tradisional. Jenis pustakawan ieu bakal dianggo sareng siswa, ngarahkeun aranjeunna ngagunakeun sistem perpustakaan sareng nyarankeun bahan anu cocog pikeun diajar sareng diajar. Sajaba ti éta, pustakawan sakola ngarojong atikan siswa ku mantuan instruktur dina ngamekarkeun kurikulum jeung acquiring bahan kelas.

Pustakawan médis ngabantosan jalma pikeun meunangkeun aksés kana inpormasi ngeunaan élmu médis sareng perawatan kaséhatan. Aranjeunna tiasa damel di rumah sakit, firma asuransi, akademi médis, sareng lembaga anu aya hubunganana sareng médis.

Serials Librarians - ngalacak sagala hal séri dina perpustakaan, sapertos majalah, jurnal, sareng majalah, sareng jaga akun sadaya langganan perpustakaan kana publikasi ieu. Éta gé cap sagalana anyar nu datang dina, tambahkeun strip a sangkan eta bip lamun batur nyobian nyandak kaluar ti perpustakaan, nguatkeun mengikat lamun perlu, sarta shelve eta. Éta ogé bakal ngadaur mulangkeunana majalah heubeul.

Pustakawan Katalog kedah calik sareng buku sareng ngaidentipikasi inpormasi ieu: panulis, judul, tanggal terbit, tempat publikasi, édisi, ISBN, ilustrasi, subjek, ukuran, sareng sajabana. Pustakawan katalog teras ngarobih data kana format Mesin Bacaan Kataloging (format MARC), ngamungkinkeun katalog perpustakaan mendakan buku anu anjeun milarian nalika anjeun milarian.

Naha Éta Hésé Janten Janten Pustakawan?

Éta gumantung.

Leres, sawah sacara gembleng ngirangan. Kuring ningali langkung seueur distrik sakola ngahapus pustakawan, sareng dana perpustakaan umum parantos ngirangan di seueur lokasi. Perpustakaan umum lokal kuring parantos ngirangan pameseran dina sapuluh taun katukang.

Upami anjeun hoyong ngudag MLS, anu dipikabutuh pikeun ampir sadaya kalungguhan pustakawan profésional, kuring bakal ngabandingkeun kapentingan anjeun sareng kasempetan damel di daérah éta. Karya arsip, contona, tiasa dipendakan di lokasi khusus, sareng sababaraha posisi arsip samentawis. Ieu biasana kusabab aya koleksi khusus anu kedah diolah, sareng saatos réngsé, padamelan parantos réngsé. Tugas sanésna, sapertos katalog sareng metadata, tiasa dilakukeun dina sababaraha setélan sareng henteu sénsitip kana waktos.

Sajaba

Anggap anjeun milarian padamelan pustakawan akademik. Dina kasus eta, anjeun kudu nyaho yén aya loba kompetisi pikeun loba posisi, sarta dunungan keur pilari Kapercayaan atikan husus sarta set skill. Janten, pikeun janten pesaing anu kuat, anjeun kedah gaduh sadayana kualifikasi anu penting sareng sababaraha anu dipikahoyong. Salaku tambahan, upami anjeun milarian padamelan akademik, anjeun bakal dipenta pikeun ngalaksanakeun panalungtikan, nyerat artikel, masihan ceramah, sareng ilubiung dina grup sareng pustakawan anu sami sareng kapentingan anjeun.

Seueur padamelan dina bisnis inpormasi ngabutuhkeun gelar perpustakaan atanapi kasang tukang tapi henteu ngabutuhkeun anjeun damel di perpustakaan. Contona, aya posisi sadia kalawan ngical paralatan perpustakaan kayaning penerbit, sistem manajemen perpustakaan, parabotan, jsb Kusabab ngical paralatan ieu, kawas bisnis sejen, geus ngumpul, neangan karya butuh waktu jeung usaha.

Kuring miharep ieu mangpaat. Hanjakalna, sakola perpustakaan tiasa janten sumber inpormasi anu pangsaéna kusabab aranjeunna langkung prihatin pikeun narik murid kana programna tibatan masihan gambaran anu akurat ngeunaan naon anu aya di pasar tenaga kerja. Nanging, ieu leres pikeun sadaya program lulusan akademik, sanés ngan ukur élmu perpustakaan.

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *