Kumaha Kéngingkeun Kartu Kredit Siswa | Manggihan Card Mahasiswa - Moden News
Kumaha Kéngingkeun Kartu Kredit Siswa | Manggihan Card Mahasiswa

Tulisan ieu bakal ngabahas kumaha carana kéngingkeun Kartu Kredit Siswa Discover di 2022. Siswa kuliah sering sibuk ku ngamangpaatkeun pangalaman pendidikanna, janten aranjeunna langkung hemat tibatan urang sadayana ngeunaan artos.

Ieu saperti teu mirip nu bakal boga cukup kamar di anggaran Anjeun pikeun a kartu kiridit lamun meuli hal kawas mobil atawa éléktronika. Éta sanés hartosna anjeun moal tiasa nampi kartu kiridit.

Kartu bantuan kauangan, kartu prabayar, sareng pinjaman mahasiswa sayogi pikeun anu ngabutuhkeun, tapi kartu kiridit ogé sayogi pikeun mahasiswa.

Kartu ieu hadir kalawan mangpaat anu dirancang sangkan hirup leuwih gampang pikeun siswa jeung kolotna.

Anjeun ogé tiasa nganggo kartu-kartu ieu salaku alat pinjaman dana darurat atanapi pikeun ngagaleuh sapopoé langkung saé upami anjeun lulus kuliah sareng mendakan diri anjeun kalayan seueur artos tambahan dina anggaran anjeun. 

Kartu Kredit Siswa ti Discover

Panggihan kartu kiridit murid anu diwanohkeun dina taun 2012, ngajantenkeun éta kategori produk anu kawilang énggal. Kartu ieu nawiskeun ganjaran anu saé pikeun murid anu hoyong nganggo kartuna kanggo mésér perlengkapan sakola, buku pelajaran, biaya murid, sareng biaya anu aya hubunganana sareng sakola.

kartu kiridit ieu tailored ka mahasiswa, nyadiakeun aranjeunna kalayan bubuka kiridit na kumaha carana ngawangun eta. Kartu nu dirancang pikeun mantuan siswa dina budgeting jeung manajemén hutang. 

Sanaos teu aya aturan anu gancang sareng gancang pikeun nangtoskeun sabaraha hutang pinjaman mahasiswa anu kedah dipiboga ku kulawarga, hiji faktor anu penting pikeun dipertimbangkeun nyaéta naha anjeun mampuh mayar tagihan bulanan anjeun sareng nutupan biaya anu teu kaduga.

Upami anjeun parantos gaduh kartu kiridit, anjeun tiasa nampi paningkatan wates kiridit tina jalur kiridit Discover Student Card anjeun sareng jalur kiridit ti tukang kiridit sanés.

Ieu bakal ngamungkinkeun anjeun ngagunakeun kartu pikeun sagala rupa pameseran, kalebet pamayaran tagihanana tepat waktu. 

Nanging, émut yén ngagunakeun sababaraha kartu kiridit tiasa nyababkeun masalah énggal sareng turunna skor kiridit anjeun.

Upami anjeun mundur tina tagihan anjeun, tingkat suku bunga anu anjeun bayar dina sababaraha akun bakal ngarugikeun skor kiridit anjeun.

Kartu Kredit Mahasiswa Discover it® Miles, Kartu Kredit Mahasiswa Discover it® Secured, sareng Kartu Kredit Discover it® Student CashBack mangrupikeun tilu jinis kartu kiridit mahasiswa Discover. Masing-masing gaduh kombinasi unik tina ganjaran cashback, mil bonus, sareng tunjangan anu sanés. 

Prioritas anjeun bakal nangtukeun kartu kiridit murid mana anu pangsaéna pikeun anjeun. Anjeun kudu mikir ngeunaan ongkos ganjaran, bonus mil, fee taunan, panjang tenggang waktu, jeung naha anjeun bakal kudu mawa kasaimbangan dina kartu.

Jinis Discover it® Kartu Kredit Siswa

1. Kartu Kredit Mahasiswa Discover it® Miles

Pikeun mahasiswa anu hoyong kéngingkeun ganjaran pikeun belanjana, Discover it® Miles Kartu Kredit Siswa mangrupakeun pilihan hébat.

Fitur kartu dirancang pikeun ngagampangkeun ngokolakeun artos pikeun murid, sareng seueur mangpaat anu tiasa ngabantosan anjeun maju di sakola sareng dina jalan ka masa depan finansial anu langkung saé.

Kartu ieu nawiskeun APR bubuka berehan 0% pikeun genep bulan kahiji. Salila ieu, anjeun bakal tiasa ngagaleuh tanpa kedah hariwang ngeunaan biaya bunga.

Anjeun ogé bakal nampi 5% cashback dina sababaraha kategori belanja anjeun, anu tiasa gancang nambahan.

Mangpaat Discover it® Miles Student Credit Card ngaleuwihan program ganjaran. Kartu ieu mangrupa salah sahiji ti saeutik nu teu boga waragad urus asing, jadi anjeun teu kudu mayar nanaon mun anjeun migunakeun eta mancanagara.

Éta ogé nawiskeun rencana perlindungan pameseran anu nyertakeun pameseran di toko sareng pameseran online anu dilakukeun ku Amazon.com atanapi eBay.

Kartu Kredit Siswa Discover it® Miles tiasa janten pikaresepeun sareng nguntungkeun, tapi kauntungan anu paling penting nyaéta éta bakal ngabantosan anjeun ngatur kauangan sareng ngahontal tujuan kauangan anjeun.

2. The Discover it® Secured Student Credit Card.

The Discover it Secured Student Credit Card mangrupikeun kartu kiridit anu saé pikeun mahasiswa sabab nawiskeun artos deui pikeun unggal pameseran sareng APR perkenalan 0% pikeun genep bulan kahiji.

Kartu ieu hadir sareng seueur kauntungan, ngajantenkeun éta salah sahiji anu pangsaéna murid kartu kiridit di pasar.

Nanging, nalika ngalamar Discover it Secured, aya sababaraha hal anu kedah diémutan. Mangsa bubuka 6-bulan dina kartu anu aman ieu mangrupikeun pangpanjangna tina tawaran kartu anu aman. 

Éta ogé hiji-hijina kartu anu diamankeun kalayan tingkat pameseran sareng kasaimbangan 0%, janten idéal pikeun mahasiswa anu hoyong baseuh dina dunya kiridit tanpa mayar seueur biaya bunga.

ganjaran: Anjeun bakal meunang 2% cashback dina purchases Anjeun, ditambah hiji taya 1% cashback dina sadaya purchases séjén. Éta sacara signifikan langkung seueur tibatan kartu kiridit mahasiswa sanés, sareng jumlah anu signifikan upami dibandingkeun sareng sabagéan ageung ganjaran rata-rata kartu kiridit mahasiswa, anu hover sakitar 1%.

disarankeun:  Kumaha Janten Dokter Kulit: Gaji, Biaya, sareng Program

0% intro APR pikeun pameseran sareng transfer kasaimbangan: Fitur anu sanés anu ngajantenkeun kartu ieu salah sahiji kartu kiridit murid anu pangsaéna nyaéta 0% intro Apr pikeun pameseran sareng transfer kasaimbangan.

3. The Discover Mahasiswa CashBack Kartu Kredit Mahasiswa 

Kartu Kredit Siswa Discover it® Cash Back masihan anjeun 4% deui artos dugi ka $ 1,500 dina pameseran gabungan anu dilakukeun dina tilu bulan mimiti muka akun teras 1% deui artos kanggo sadayana anu sanés.

Purchases sarta mindahkeun kasaimbangan boga 25.74 persen laju persentase taunan (APR). Cash Advances boga Apr 24.74 persen, bari sagala Produk Laju séjén boga Apr variabel mimitian ti 10.74 persen keur 27.49 persen. Variabel APR anu ayeuna dina dinten terakhir tina siklus tagihan anjeun sareng tiasa robih tanpa aya bewara.

Tingali bagian 'Kanggo Siswa' dina situs wéb Discover it Cash Back kanggo inpormasi langkung seueur ngeunaan syarat sareng kaayaan anu berlaku pikeun akun Kartu Kredit Discover it® Student CashBack anjeun.

Kumaha Anjeun Kéngingkeun Kartu Kredit Siswa?

Siswa anu parantos réngsé sahenteuna sataun kuliah tiasa ngalamar kartu kiridit mahasiswa, ogé katelah "hibah."

Ku ngalamar online, ngadaptarkeun kartu kiridit tanpa kertas, sareng nampi dukungan. Léngkah satuluyna nyaéta ngalamar Kartu Kredit Discover it Student saatos anjeun ditampi.

Kartu ieu teu boga fee taunan, sarta eta oge boga fitur mindahkeun kasaimbangan, nu mangrupakeun tambah badag dina hal ieu. 

Anjeun kedah ngalebetkeun nami anjeun, nomer jaminan sosial, tanggal lahir, alamat, sareng salinan stubs bayar ayeuna sareng sateuacana sareng nami sareng alamat email anjeun salaku bagian tina prosés aplikasi.

Anjeun ogé peryogi dokumén resmi anu ngabuktikeun status anjeun salaku mahasiswa. Pangpangna akademi sareng universitas ngabutuhkeun surat resmi ti sakola anjeun atanapi deklarasi henteu resmi tapi resmi ti instruktur anu ngabuktikeun status anjeun.

Upami anjeun henteu yakin naha anjeun gaduh inpormasi anu cekap, nelepon penerbit sareng naroskeun ngeunaan dokumén tambahan anu diperyogikeun pikeun persetujuan kiridit.

Tinjauan tina Kartu Mahasiswa Discover

The Discover Student Card, ogé katelah Discover it, mangrupikeun salah sahiji kartu kiridit mahasiswa anu paling seueur dianggo.

Kartu ieu geus kungsi ngajalankeun hébat saprak mimiti na, sarta eta geus ngaliwatan sababaraha iterasi na redesigns pikeun ngaronjatkeun pangalaman pamaké. Kartu ieu, anu dileupaskeun telat taun ka tukang ku Discover, mangrupikeun iterasi anu paling anyar. Éta kalebet seueur paningkatan anu signifikan, kalebet:

  1. Kartu parantos didesain ulang pikeun ningkatkeun daya tarik éstétisna. Latar tukangna warna biru muda dina dua sisi kartu kalayan lapisan kulawu anu langkung hampang. Panggihan éta, Kartu Siswa mangrupikeun nami énggal pikeun éta. Biasana dikenal salaku Discover it Secured Credit Card.
  2. Kartu ayeuna gaduh chip diwangun-di anu nyayogikeun langkung seueur kaamanan ti versi saméméhna. Ieu warta anu saé pikeun jalma anu mawa artos anu ageung dina dompétna, sabab ayeuna tiasa nganggo kartu kiridit anu nembé diamankeun tibatan kasir dompét lami di toko grosir sareng toko.
  3. Wilujeng sumping bonus ayeuna malah leuwih hade tinimbang saméméhna! Saatos ngaluarkeun $500 dina 90 dinten saatos muka akun, pangguna bakal nampi $150 deui. Ieu mangrupikeun deal anu saé pikeun mahasiswa anu henteu acan disatujuan pikeun kartu kiridit sabab masih sakola.
  4. Kartu nu teu boga fee taunan sarta April bubuka 12-bulan 0% dina purchases sarta mindahkeun kasaimbangan.
  5. Lamun anjeun redeem cashback anjeun ngaliwatan ramatloka Discover, Anjeun bisa meunangkeun bonus nepi ka 2x mun anjeun migunakeun kartu.

Mangpaat Ngagunakeun Kartu Mahasiswa Discover

  1. Nepi ka $ 1,000 per kuartal dina kas deui pikeun mésér gas, grosir, sareng toko obat.
  2. Henteu aya biaya taunan.
  3. Aya 0% APR bubuka pikeun 12 bulan kahiji dina mindahkeun kasaimbangan.
  4. Aya 0% APR bubuka pikeun 12 bulan kahiji on purchases.
  5. Henteu aya biaya pikeun mindahkeun kasaimbangan anjeun.

Kakurangan Ngagunakeun Kartu Discover Pikeun Kaperluan Siswa Nyaéta kieu:

  1. Anjeun moal tiasa kéngingkeun sadayana anu dipikahoyong kusabab kategori terbatas. Discover teu gaduh kartu anu nawiskeun hadiah di department store atanapi tempat sanés anu sering nawiskeun 5% cashback. Anjeun tiasa ngahemat 5% dina klub borongan sapertos Costco sareng Sam's Club, tapi ngan upami anjeun gaduh kaanggotaan Costco, anu seueur anu gaduh kartu Discover henteu. Upami anjeun ngagaleuh mil maskapai nganggo kartu anjeun, kartu kas deui 5% bakal cocog.
  2. Kana waktu, waragad naek. Struktur bonus anu dumasar kana sistem tiered. bonus nu tumuwuh di ukuranana anjeun méakkeun leuwih, nunjukkeun yen eta asalna di ongkos. Lamun wates belanja quarterly anjeun $1,000, anjeun bakal nampa 5% deui.

Watesan Kartu Kredit pikeun Murid

Kusabab tingkat low tina belanja kartu kiridit umum di kalangan mahasiswa, loba pausahaan kartu kiridit geus ngurangan jumlah kartu maranéhna bakal ngaluarkeun ka siswa.

disarankeun:  Top 20 Béasiswa Panangan Kénca sareng Kumaha Larapkeun Gancang Online

Warta anu saé nyaéta sababaraha kartu kiridit murid sayogi; Nanging, anjeun kedah milarian heula sareng ngartos aranjeunna sateuacan ngalamar.

Penting pisan pikeun ngartos jinis akun mana anu wates Kartu Kredit Siswa Discover anjeun diterapkeun. Sanaos aya sababaraha kategori dasar, pastikeun wates kartu kiridit anjeun nutupan sadaya alesan utama anjeun tiasa nganggo kartu kiridit - khususna upami anjeun badé mayar kasaimbangan anjeun sapinuhna unggal bulan.

Upami anjeun murid, anjeun panginten henteu nganggap kartu kiridit janten kaputusan kauangan utama, tapi aranjeunna mangrupikeun bagian anu paling penting dina pendidikan kauangan anjeun.

Upami Anjeun gaduh wates kiridit low on kartu Anjeun, eta bisa jadi mawa musibah lamun boga hiji kaayaan nu walurat. Alternatipna, éta tiasa nyababkeun kaleuleuwihan sareng ngabahayakeun kasempetan anjeun pikeun nampi nilai anu saé. Untungna, aya pilihan anu murah sareng aman pikeun mahasiswa.

Salah sahijina nyaéta Discover Student Card. Beda sareng seueur kartu sanés, éta ngagaduhan wates $ 5,000, tapi henteu aya biaya taunan atanapi sarat pikeun pangmayaran bulanan minimum.

Siswa teu tiasa nampi kartu kiridit dugi ka umurna 21, janten pinalti APR moal mangaruhan aranjeunna nalika lulus taun payun.

Kartu Kredit Mahasiswa Discover hadir sareng fitur unik anu ngamungkinkeun para pemegang kartu ngonci akunna dugi ka lulus kuliah.

Bari fitur ieu teu ngidinan pikeun sagala kamajuan tunai atawa biaya, éta mantuan ngajaga akun anjeun teu dilaporkeun salaku "ditinggalkeun" ku creditors, nu bisa ngarugikeun skor kiridit Anjeun.

Sarat pikeun Kartu Mahasiswa Discover 

Kartu kiridit Discover gaduh program ganjaran anu saé sareng mangrupikeun salah sahiji ti saeutik kartu anu nawiskeun suku bunga nol persén pikeun pameseran salami genep bulan kahiji.

Éta ogé pilihan anu saé pikeun anu milari cara saderhana pikeun kéngingkeun artos deui dina pameseranana. Pikeun layak, anjeun kedah janten mahasiswa full-time anu ngadaptar sahenteuna satengah waktos, gaduh alamat Amérika Serikat permanén, sareng janten Amérika Sarikat warga atanapi nyicingan permanén. Anjeun peryogi bukti pendaptaran kuliah atanapi universitas, sapertos KTP murid atanapi alamat email sakola (upami anjeun teu gaduh, anjeun tiasa ngaitkeun profil Facebook anjeun).

Pernyataan SPP ogé tiasa dianggo pikeun nunjukkeun yén anjeun parantos ngadaptar di kelas sareng ngahadiran sahenteuna satengahna. Wates kiridit minimum $1,000 sareng sarat panghasilan minimum $25,000 (sadayana pelamar kedah gaduh skor kiridit sahenteuna 700). Syarat muka akun Discover Student Credit Card cukup standar - anjeun kedah gaduh akun anu tos aya sareng bank anu sami anu ngoperasikeun kartu Discover - tapi sababaraha urang tiasa percanten yén éta langkung pajeulit tibatan anu dipikabutuh kusabab kartu ieu henteu ngagaduhan biaya taunan. batur ngalakukeun. Anjeun tiasa peryogi item di handap ieu:

  1. Nomer jaminan sosial anu sah atanapi ITIN ogé diperyogikeun (pikeun urang asing anu henteu nyicingan).
  2. Anjeun ogé kedah nunjukkeun bukti idéntitas sareng alamat anjeun, anu tiasa dilakukeun ku salah sahiji tina dua cara:
  • Pernyataan bank anu ngabuktikeun panghasilan anjeun (sapertos W-2)
  • Salinan pernyataan bank anjeun sareng sadaya akun anjeun didaptarkeun.

Asup ka Kartu Mahasiswa Discover anjeun

Discover mangrupikeun perusahaan kartu kiridit anu terkenal sareng terhormat. Bonus pendaptaran Discover sareng suku bunga rendah ngajantenkeun kartu pikaresepeun pikeun murid. Sanajan kitu, sabab lacks ganjaran, éta kirang éféktif dina ngawangun kiridit ti kartu séjénna dina kategori ieu. Kartu Kredit Siswa Discover ngagaduhan prosés aplikasi anu lugas anu henteu peryogi bukti umur atanapi panghasilan. Anjeun kedah didaptarkeun dina kuliah pikeun ngalamar, tapi anjeun tiasa ngalamar sanaos anjeun henteu didaptarkeun upami anjeun mahasiswa full-time anu tinggal di Amérika Sarikat. Henteu aya tarikan anu kuat dina laporan kiridit anjeun, janten kartu ieu mangrupikeun pilihan anu saé upami anjeun ngagaduhan masalah ngawangun kiridit di jaman baheula.

Henteu aya biaya taunan dina kartu ieu, janten teu aya alesan pikeun henteu nganggo éta nalika anjeun masih sakola. Sanajan kitu, sagala purchases dijieun kalayan kartu ieu di luar Amérika Serikat tunduk kana 3% fee urus asing, sahingga prohibitively mahal pikeun sering travelers. Pindah ka www.discover.com/studentcard pikeun ngamimitian. Nalika anjeun nganjang ka www.discover.com/credit-card-login, anjeun tiasa pariksa skor kiridit anjeun sareng laporan ti Equifax sareng Experian.

Manggihan Mahasiswa CashBack

Kartu Kredit Mahasiswa Discover nawiskeun ganjaran tunai 1 persen datar pikeun genep bulan kahiji. Apr bakal naek ka rata-rata 16.24 persen sanggeus periode ieu, tapi anjeun bisa meunangkeun duit Anjeun deui lamun mayar tagihan Anjeun dina waktu. Discover gaduh tawaran perkenalan anu saé dugi ka 5% deui kas dina taun kahiji, anu idéal pikeun ngahemat sareng mayar hutang. Pikeun mahasiswa anu milarian kartu kiridit cashback, Kartu Kredit Discover Student mangrupikeun pilihan anu saé. 

Éta masihan anjeun 3% artos deui pikeun bénsin, bahan kadaharan, sareng réstoran, 2% artos deui pikeun sadayana anu sanés, sareng 1% deui artos kanggo sadaya pameseran anu layak dugi ka $ 1,500 per saparapat. Panghargaan $1,500 anu munggaran kedah dianggo dina 90 dinten ti tanggal tungtung kuartal. Sarat belanja moal kacumponan upami anjeun nampi ganjaran dina sasih saterasna. Program cash back di handap ieu sayogi ti April 2021:

  1. Discover Cash Back nawiskeun 5% artos deui dina sababaraha kategori anu robih unggal kuartal.
  2. Discover Rewards masihan anjeun 5% artos deui bulanan dina sababaraha kategori.
  3. Discover Student CashBack nawiskeun 10% cashback unggal kuartal dina tilu kategori: gas, tuangeun, sareng pengiriman.
  4. Unggal bulan, Discover Student Rewards nawiskeun 10% cashback dina tilu kategori: gas, tuangeun, sareng pengiriman.

kacindekan

Upami anjeun nyéépkeun waktos mertimbangkeun sadaya pilihan anjeun, anjeun tiasa kéngingkeun kartu kiridit murid dina taun 2022. Kartu Kredit Siswa Discover it® mangrupikeun pilihan anu saé kusabab éta ngagaduhan sababaraha suku bunga panghandapna di pasar, sareng ganjaran cashback. program dirancang husus pikeun siswa. Nanging, aya seueur kartu kiridit mahasiswa sanés anu sayogi. Ngurangan pilihan anjeun, lacak kabiasaan belanja anjeun, sareng ngalamar kartu kiridit anu cocog sareng anggaran anjeun. Dina jangka panjang, éta bakal ngahemat artos anjeun.

Patarosan remen tanya 

Naha mungkin pikeun kuring kéngingkeun kartu kiridit murid?
disarankeun:  Universitas Chicago Laju Ditampi sareng Syarat Pangakuan

Solusina langsung: Upami anjeun nyumponan kritéria ieu, anjeun bakal disatujuan pikeun Kartu Kredit Siswa Discover it®:
Anjeun warga Amérika Serikat (warga permanén di Amérika Serikat henteu layak).
Anjeun mahasiswa full-time di lembaga Amérika akreditasi atanapi mahasiswa internasional anu diajar dina visa F-1 (gelar sarjana diperyogikeun).
Anjeun gaduh nomer Jaminan Sosial atanapi ITIN (Nomer Idéntifikasi Pembayar Pajak Individu) anu valid di Amérika Serikat (ITIN)
Nepi ka tungtun taun siklus tagihan kahiji sanggeus muka akun anjeun, anjeun bakal di handapeun umur 25.
Panghasilan taunan anjeun kedah sahandapeun $65,000, sareng total panghasilan kulawarga anjeun kedah sahandapeun $150,000.
Anjeun kedah gaduh alamat permanén di Amérika Serikat.
Sadaya pangmayaran minimum anu dibutuhkeun kedah dilakukeun nalika parantos dibayar.
Anjeun teu kedah ngahutang artos ka perusahaan kartu kiridit sanés.

Naha mungkin pikeun kuring gaduh sababaraha Discover it Student Credit Card dina waktos anu sami?

Anjeun ngan ukur tiasa gaduh hiji akun Discover it® Kartu Kredit Siswa iraha waé. Upami anjeun gaduh akun anu tos aya sareng kartu ieu, anjeun kedah nutup éta sateuacan ngalamar anu énggal.

Naha aya biaya taunan atanapi biaya transaksi asing sareng Discover it Student Credit Card?

Henteu aya biaya taunan atanapi biaya transaksi asing sareng kartu ieu. Anjeun tiasa nganggo kartu ieu di mana waé di dunya salami bank anjeun ngamungkinkeun; ngan émut yén anjeun bakal nanggungjawaban kana biaya anu ditagihkeun bank anjeun.

Nalika dianggo kalayan tanggung jawab, Manggihan kartu kiridit murid mangrupikeun cara anu saé pikeun ngawangun kiridit bari kéngingkeun artos deui dina unggal pameseran. Kusabab Discover ngalaporkeun sajarah kiridit anjeun ka tilu biro kiridit utama, éta tiasa ngabantosan anjeun ngawangun kiridit upami anjeun nganggo éta kalayan tanggung jawab. Pangmayaran telat, tunggakan, sareng kagiatan négatif sanés dina akun kartu kiridit sareng pinjaman anjeun sanés tiasa ngajantenkeun anjeun hésé ngawangun kiridit. Janten mangpaatkeun kartu kiridit murid anjeun kalayan mayar sahenteuna pangmayaran minimum dina waktos atanapi langkung.

Naon anu lumangsung ka kartu murid Discover kuring nalika kuring lulus?

Sakali anjeun lulus kuliah, kartu kiridit murid anjeun bakal janten kartu kiridit standar. Program cashback bakal tetep sami, sareng desain kartu. Anjeun panginten tiasa nampi paningkatan garis kiridit pikeun ngabantosan anjeun ngatur biaya saatos sakola.

Anu pamungkas, anu Daptar pikeun Pakasaban tim bakal ngahargaan maneh leuwih lamun pariksa kaluar kami Harita kategori. Sareng ogé leupaskeun koméntar anjeun, supados urang terang kumaha ngalayanan anjeun langkung saé.

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *