7 Hal Anu Anjeun Kedah Dilakukeun Sateuacan Uji Aptitude Proyék Anjeun Di Nigeria - Berita Modéren

7 Hal Anu Kudu Anjeun Laksanakeun Sateuacan Tés Aptitude Proyék Anjeun Di Nigeria Ngawengku Manggihan format patarosan, Praktek patarosan tés, Ulah gampang nganggap, rada yakin, Ngahadiran kelas tutorial upami anjeun tiasa, pastikeun anjeun ngalengkepan diri sateuacan ujian. , Baca parentah kacida alusna, Kudu gancang, kalayan perawatan sarta ahirna Waspada bahya "bubuahan low-nongkrong".

Ampir kabéh pausahaan ngatur tés aptitude nalika recruiting pikeun posisi pakasaban kabuka, utamana pikeun posisi entry-level.

Tés ieu dirancang pikeun meunteun calon pikeun sagala rupa kaahlian sareng kamampuan, sapertos kaahlian paripolah, kaahlian basa, kaahlian ngarengsekeun masalah, kapasitas nalar kritis, sareng seueur anu sanésna, kalayan tujuan pikeun ngaleungitkeun calon anu henteu pantes. Biasana, tés dilaksanakeun dina kaayaan ujian.

Di Nigeria, perusahaan sapertos KPMG, PwC, Sahara Group, FrieslandCampina, bank, sareng perusahaan minyak ngatur tés bakat pikeun calon padamelan tingkat asupna.

Janten, upami anjeun badé nyandak posisi lulusan di perusahaan, émut yén anjeun paling dipikaresep kedah nyerat tés bakat, anu biasana dina format pilihan ganda.

Kinerja anjeun salami tés ieu bakal nangtukeun naha anjeun bakal diondang pikeun fase salajengna tina prosés rekrutmen, anu biasana wawancara. Janten, penting pisan yén anjeun lulus tés ieu pikeun ngagaduhan kasempetan pikeun nampi padamelan anu dipikahoyong.

Di handap ieu, abdi bagikeun sababaraha tips mantuan dina acing maranéhanana tés pakasaban:

Nyiapkeun pikeun tés

Sapertos ujian anu sanés, teu aya jalan pintas pikeun lulus uji bakat rekrutmen. Upami anjeun leres-leres hoyong kéngingkeun skor anu luhur sareng janten dina persentil luhur, anjeun kedah siap-siap. Paling sering, anjeun bakal dibere beja ngeunaan tés hiji atawa dua minggu sateuacanna. Sanaos pigura waktos éta sigana pondok teuing pikeun anjeun nyiapkeun, éta kedah cekap upami anjeun sistematis.

1. Panggihan Patarosan wujud jeung ukuran

Léngkah munggaran anjeun nyaéta milarian jinis patarosan anu bakal diarepkeun dina tés. Tina patarosan ngeunaan kamampuan verbal sareng angka dugi ka anu aya dina diagnosis kasalahan sareng penalaran abstrak, sababaraha jinis patarosan dibere dina tés bakat, janten anjeun kedah terang naon anu kedah disiapkeun. Cara anu saé pikeun ngalakukeun ieu nyaéta konsultasi mesin pencari sapertos Google. Upami perusahaan anu tés anu anjeun siapkeun nyaéta Konsultan XYZ, contona, nganggo istilah mesin pencari sapertos "Format patarosan Konsultasi XYZ", anjeun kamungkinan bakal diarahkeun ka halaman wéb karir atanapi forum diskusi dimana éta parantos dibahas. Upami éta perusahaan anu kirang dikenal, sareng tésna panginten henteu acan dibahas dina internét sateuacanna, anjeun tiasa nyobian nyarios sareng batur anu parantos ngalaksanakeun tés éta. Coba nelepon sababaraha réréncangan sareng naroskeun naha aranjeunna gaduh ideu sapertos kumaha tés padamelan perusahaan.

disarankeun:  Kumaha Ngajawab Pananya Wawancara Proyék Ieu: Naha Urang Kedah Nyéwa Anjeun?

2. Soal Tés Latihan

Saatos nampi petunjuk ngeunaan jinis tés perusahaan, panggihan patarosan tés prakték anu sami sareng anu anjeun ngarepkeun sareng ngajawab saloba-lobana. Salila latihan anjeun, angka kaluar wewengkon lemah anjeun sarta coba pikeun ngaronjatkeun kana éta. Beuki Anjeun latihan, nu leuwih luhur Chances anjeun nyetak téh.

3. Tong nganggap

Nalika Nyiapkeun pikeun tés bakat, ulah sok nyieun asumsi nanaon. Contona, ulah nganggap yén tés nalar numerik bakal leumpang di taman saukur kusabab anjeun kungsi hiji kelas A dina math di kuliah. Praktekkeun unggal jinis patarosan anu anjeun ngarepkeun nalika tés!

4. Hadir kelas tutorial:

 Ieu sigana aneh. Tapi hal anu penting anjeun nyiapkeun sacara saksama dina sababaraha aspék tes bakat anu anjeun henteu ngartos. Ogé, éta bakal ngabantosan anjeun upami anjeun kirang atanapi henteu ngagaduhan latar matematika. Conto: Anjeun diajar Sejarah sareng dilarapkeun ka Standard Chartered anu henteu ngagaduhan bagian verbal sareng murni math sareng penalaran abstrak. Upami anjeun tiasa disiapkeun pikeun pamariksaan O'level & JAMB, ngalakukeun hal anu sami pikeun tés bakat henteu aya bédana.

disarankeun:  Kumaha Nyiapkeun Wawancara Proyék Di Nigeria

5. Mikawanoh metodologi nyetak

Kusabab unggal tés bakat unik, aya sababaraha sistem penilaian. Anjeun kedah wawuh sareng metodologi nyetak sateuacan nyandak tés supados terang skor naon anu anjeun kedah kéngingkeun pikeun lulus.

Dina dinten anjeun nyerat tés anjeun

Ngaluluskeun tés aptitude rekrutmen merlukeun deal gede smartness. Janten, anjeun kedah damel pinter, gancang, sareng akurat sapanjang tés.

4. Ngalengkepan diri

Nalika nuju ujian, ngalengkepan diri anjeun sareng sadaya anu anjeun peryogikeun, sapertos arloji anjeun, bahan tulisan (pensil, pensil, jsb. sakumaha anu dipénta), sareng kalkulator - hiji anu anjeun wawuh sareng ngartos kumaha ngagunakeunana.

5. Baca petunjukna ogé

Sateuacan anjeun nyobian patarosan naon waé, pastikeun pikeun maca petunjuk dua dugi ka tilu kali. Nyanghareupan atanapi misinterpreting parentah bakal mangaruhan skor Anjeun parah, jadi salawasna butuh waktu anjeun ngartos aranjeunna.

6. Janten gancang, kalayan ati-ati

Sakali anjeun ngamimitian nyobian patarosan, damel gancang-gancang tanpa teu malire. Tes bakat rekrutmen biasana sacara ketat waktosna, sareng tés khas ngamungkinkeun anjeun ngan ukur nyéépkeun 30 dugi ka 60 detik dina patarosan. Kanyataanna, tujuan utama tes aptitude nyaéta pikeun terang kumaha gancang calon karyawan tiasa mikir.

Iraha waé anjeun mendakan patarosan anu sesah, tong miceun waktosna. Pindah ka patarosan anu sanés sareng uih deui engké, upami anjeun tiasa. Éta hadé pikeun ngajawab sakabéh patarosan, tapi anjeun teu kudu ngajawab sakabéh patarosan pikeun lulus.

7. Waspada tina "buah-buahan anu ngagantung" beracun

Upami patarosan aya dina format pilihan ganda, anjeun kedah langkung ati-ati. Loba patarosan tés sabenerna lugas. Nanging, sababaraha ngan ukur muncul sareng solusina henteu biasana langsung sakumaha sigana. Patarosan sapertos kitu sering dirancang pikeun ngabingungkeun anjeun, kalayan pilihan anu salah anu kalebet kasalahan umum anu dilakukeun ku calon.

disarankeun:  Kumaha Ngalamar Proyék Via Email

Jawab saloba patarosan anjeun tiasa. Sanaos anjeun henteu tiasa ngajawab sadayana - anu paling dipikaresep bakal janten masalahna - entong frustasi. Hal anu paling penting nyaéta pikeun ngajawab anu leres anu anjeun tiasa. Dimana teu aya aturan ngalawan eta, abdi pribadi mamatahan guessing pilihan katuhu pikeun patarosan tangguh tinimbang méakkeun leuwih waktos on aranjeunna, tapi ieu kudu dipigawé ngan dina tilu menit panungtungan ujian.

Tes bakat rekrutmen biasana tangguh sareng parantos janten bane pikeun seueur anu milarian padamelan. Nanging, kuring yakin tip anu dibagikeun di dieu tiasa ngajantenkeun bédana dina nyebrang halangan éta.

PS Nalika latihan aspék numerik tina tes bakat, lakukeun tanpa kalkulator. Sajumlah badag prosés rekrutmen teu ngidinan pamakéan kalkulator.

sumber: Jarushub

By Inocent Chiebuka Anyanwu

Innocent Chiebuka Enyereibe ti Imo State Nigeria, anjeunna mangrupikeun Insinyur Sipil, Pemasar Digital sareng ogé Blogger (Ngadegkeun halaman wéb lamaran padamelan anu kasohor)

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *